Campania „Donații pentru refugiați” – Update

Dragilor,

 

Împreună cu câțiva voluntari din bisericile Vox, Betel și biserica din Giroc, am ieșit luna trecută de două ori la taberele de refugiați din Serbia – Belgrad și Sid, la granița cu Croația.

În primul rând vreau să mulțumim tuturor celor care s-au mobilizat și au donat haine, încălăminte și bani.

În prima călătorie am fost cu 300 sandwich-uri și 250 oua fierte, haine și încălțăminte, șosete, în fiecare pachet fiind și versete din Biblie, în patru limbi, engleză, farsi, urdu și arabă și deasemenea am dat și  Noul Testament în arabă, în măsura în care am putut discuta cu refugiații.

Toți cei opt care am fost în prima călătorie, am avut bucuria de a ajuta oameni pe care nu i-am întâlnit niciodată și pe care probabil nu-i vom mai vedea, însă am realizat că Evanghelia se întrupează atunci când oamenilor le oferi odată cu mâncare și haine, mesajul harului de a oferi ceva fără merit sau fără plată.

 

ref 1

La Belgrad – centrul de zi pentru refugiați.

„Căci am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit;

  am fost gol şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă şi aţi venit pe la Mine”

(Matei 25:35-36)

ref 2

În ultima săptămână din octombrie, am fost 2 zile la Berkasovo/Sid la granița cu Croația, unde am găsit sute de refugiați sirieni cu copii mici, care erau adusi cu autobusele și lăsați la aproximativ 2,5 km de graniță și de tabara, forțați să meargă această distanță cu bagaje și copii în brațe.

În primele ore ale sosirii noastre am dat aproape toate hainele și încălțămintea: fulare, căciuli, haine de copii și ceva dulciuri pentru copii.

Când s-a lăsat seara și frigul, Dumnezeu ne-a dat oportunitatea să folosim un generator al organizației World Vision și am servit toată noaptea ceai cald făcut cu 3 fierbătoare de 1,7 l – a fost o minune că am reușit să dăm aproximativ 1500 ceaiuri!

ref 3

Familie de crestini catolici din Siria rasfoind noul testament in araba la un ceai.

Tot în acea noapte Daniel Albu și Marcel Enuică, au cărat copii de jos de la poalele dealului, unde erau lăsați oamenii să vină pe jos.

ref 4

Cei de la organizația Operation Mobilization ne-au  “adoptat” și ne-au ajutat cu apă pentru ceai și casa lor a fost casa noastră…suntem mulțumitori!

Am folosit și mesele lor cu materiale, unde am putut pune și noi Noul Testament în limba arabă (Injeel), versete în 4 limb și prezentarea Evangheliei în 3 limbi.

ref 5

ref 6

Intenționăm să mergem din nou și avem nevoie de:

  • Rugăciune – protectie pe drum și acolo în tabără, o inimă călduroasă, gata să ajute, să mângâie și să iubească, înțelepciune în a administra trecerea frontierei la sârbi cu donații și ajutor în birocrația legată de acest obstacol.
  • Voluntari pentru o zi sau chiar doua.
  • Haine de iarna în stare bună, șosete curate sau noi, încălțăminte bună.
  • Bani pentru alimentele pe care le vom lua din Serbia.

Cu drag,

Cornel și Amalia Popa