Edificare

Edificarea este una din functiile vitale ale bisericii.

Ea deriva din porunca Mantuitorului adresata urmasilor (ucenicilor) Sai in Matei 28:19-20 in timp ce se inalta la cer si este enumerata de Pavel printre responsabilitatile de baza ale liderilor bisericii in Efeseni 4.

„Prin urmare, mergand, faceti ucenici din toate neamurile botezandu-i in Numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant si invatandu-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit! Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului!“ (Matei 28:19-20).

„El i-a desemnat pe unii apostoli, pe altii profeti, pe altii evanghelisti, pe altii pastori si invatatori pentru echiparea sfintilor pentru lucrarea de slujire, pentru zidirea trupului lui Cristos” (Efeseni 4:11-12).

La Vox, edificarea urmareste transformarea caracterului ucenicilor lui Christos prin expunerea lor la adevarurile biblice relevante, prin facilitarea dezvoltarii deprinderilor esentiale formarii caracterului si prin incurajarea darii de seama privind consecventa practicarii lor.

La Vox, ucenicia sau instruirea biblica practica transformatoare are loc individual sau in grupuri mici focalizata pe dezvoltarea anumitor depreinderi care faciliteaza stabilizarea ucenicilor si prin tandemul Predica-Seminar (Predicare in cadrul adunarilor plen si formare in cadrul bisericilor in case).