Istoric

Desi perspectiva persoanelor care îsi dapana amintirile este oarecum diferita, speram sa puteti sesiza firul rosu care le-a legat vietile si destinul: dorinta si efortul lor de a-L glorifica pe Dumnezeu, ca fiinte create dupa chipul Lui si invitate la a-I reflecta creativitatea în procesul de creionare a unor forme noi de exprimare a valorilor Împaratiei lui Dumnezeu prin Biserica.

Vox Manual Istorie Gelu

Eu am crescut într-o familie crestina si am învatat de la parintii mei dragostea pentru Dumnezeu si pentru valorile Împaratiei Lui. În ciuda visului tatalui meu pentru mine de a deveni pastor, înzestrarile mele naturale si spirituale, cuplate cu vizinea bisericii în care am crescut, m-au determinat sa aleg calea laica de a-i sluji lui Dumnezeu.

Implicarea ca traducator într-un grup de studenti crestini, (mobilizati de Campus Crusade for Christ la castigarea complexului studentesc din Timisoara pentru Cristos) în 1981, mi-a schimbat însa orientarea în slujire si cariera în viata. În 1988, dupa cativa ani de slujire eficienta în miscarea studenteasca,  împreuna cu vreo 45 de lideri, am început sa visam la plantarea unui centru de instruire în evanghelizare si ucenicie. În 1990, numarul liderilor implicati în miscarea studenteasca din Timisoara ajunsese la 60, iar numarul noilor convertiti, dupa doua zile de evanghelizare cu Josh McDowell la Sala Olimpia a fost de 1.423. Desi majoritatea liderilor de atunci avea energia si entuziasmul necesar plantarii unei biserici, în acel moment ne lipsea instruirea si recunoasterea oficiala necesare unui astfel de început.

În 1991, Dumnezeu mi-a deschis o usa pentru studierea teologiei în SUA. Dupa absolvirea seminarului teologic, m-am întors sa slujesc în miscarea studenteascã din Timisoara. Eram hotarât sa ma implic în plantarea unei biserici, doar daca Dumnezeu îmi oferea o echipa de cel putin trei familii de nadejde. Acest lucru s-a întâmplat în toamna anului 1998, tocmai în perioada în care ma pregateam pentru continuarea studiilor în strainãtate. Decizia de a renunta temporar la scoalã ne-a ajutat, atât pe mine cât si pe Rodow, sa gustam bucuriile si durerile nasterii bisericii „Vox Domini“, dar si sa putem marturisi ca viata crestinã comunitara dinamica si relevanta poate si merita într-adevar sa fie traita din belsug.

Gelu Paul

Ideea plantarii unei noi biserici a venit spre mine în valuri succesive; doua argumenteGili Manual Istorie insurmontabile stateau în fata mea: suntem nepregatiti (adica incompetenti) pentru asa ceva si prea tineri (fara experienta) pentru a sti ce vom avea de facut în situatii dificile; pe langã toate acestea mai exista si întrebarea: cum sa începi o biserica în care batranii au sub 40 de ani?

Raspunsul a venit simplu, într-o seara de noiembrie a anului 1998:

„Spune-mi cati batrani a avut Iosua cand a trebuit sa cucereasca tara Canaan?“. A trebuit sa recunosc ca n-a avut mai mult de unul. „Tu nu ai nevoie de batrani ca sa plantezi o biserica, tu ai nevoie de Mine!“. Mai puteam oare sa raman în neascultare de Domnul, gasindu-mi scuze pentru a nu pasi cu chivotul prezentei Lui în apele mari si necunoscute ale plantarii unei biserici? Acesta a fost începutul meu… asadar am acceptat provocarea Domnului.

Gili Indrie

Vox Manual Istorie Cornel

 

Am înteles chemarea lui Dumnezeu în lucrare înca din primii ani de studentie. Dumnezeu a pus pasiune în inima mea pentru studentii din Universitate. De aceea, înca din 1991, m-am implicat tot mai mult ca lucrator printre studenti, împreuna cu alti prieteni. Mai mult ca oricand, simteam nevoia unui cadru comunitar mult mai larg decat grupul mic, în care cei prezenti sa aiba partasie si sa poata sa slujeasca, folosindu-si darurile spirituale. Începand cu 1996, Dumnezeu m-a adus în apropierea unei organizatii care avea aceasta viziune. Astfel, am participat cu toata inima la lansarea proiectului de plantare a bisericii „Vox Domini“. Pentru mine si familia mea, plantarea acestei biserici a fost un vis devenit realitate si o nevoie împlinita. Vocea Domnului este puternicã!

Cornel Sandru

 

Vox Manual Istorie Adi T

 

Lucrarea se naste din viziune. Acest lucru a fost adevarat cu Miscarea studenteasca initiatã de Gelu Paul. Dupa mai bine de 15 ani de investitie în evanghelizare, ucenicie si formare de lideri, printre studenti s-a acutizat o nevoie prezenta în toti acesti ani, nevoia unui cadru integrator si relevant pentru cei care se nascusera din nou prin Miscarea studenteasca. În 1998, am fost invitat sa fac parte din echipa pastorala alãturi de Gelu, Gili si Cornel, chemare la care am raspuns cu bucurie. În 21 noiembrie 1998, 31 de membri care vor forma ulterior biserica „Vox Domini“, au hotarat sa împlineasca visul pe care Dumnezeu l-a pus în inima si în mintea lor cu mult timp în urma. S-a nãscut astfel, din viziune si ascultare de Dumnezeu, o comunitate dedicata practicarii adevarului Scripturii si slujirii oamenilor.

Adi Totan

 Vox Manual Istorie So Herban

 

Am ajuns în Timisoara în anul 1991, ca student la Facultatea de Constructii. Chiar din toamna acelui an, am cautat o comunitate crestina de oameni cu aceleasi preocupari ca si mine. Am descoperit astfel Miscarea studenteasca si am dorit sa-i cunosc si eu pe cei care mergeau la „întalnirea de închinare a studentilor“. Am început sa frecventez acele întalniri, iar la scurt timp, am intrat într-un grup mic de ucenicie, desi nu prea stiam ce implica acest proces. Am fost fascinat de oamenii pe care i-am descoperit acolo! Spre sfarsitul anului 1998, unii dintre cei implicati în Miscarea studenteasca m-au invitat sa particip la nasterea unei noi biserici. O biserica pe care o asteptam de atata vreme! Faptul ca pot sluji aici cu tot ceea ce El mi-a dat este doar expresia Harului lui Dumnezeu.

So Herban

 

Vox Manual Istorie RomicaÎnca din 1991, participand la o conferinta de misiune, am auzit tangential despre viziunea Miscarii studentesti de a planta o biserica relevanta. Dar numai dupa ce am ajuns în Timiooara (1993) si am cunoscut Miscarea studenteasca am înteles importanta strategica a acestei viziuni. Miscarea studenteasca avea nevoie de o biserica complementara care sa împartaseasca aceleasi valori (ucenicie, lucru în echipa, formare de lideri etc.), atat pentru implicarea membrilor curenti si a liderior care absolveau facultatea, cat, mai ales, pentru integrarea noilor convertiti. Dupa explorarea unor optiuni re-formiste, de catre seniorii miscarii studentesti, cea mai buna solutie care se contura în opinia unora, era plantarea unei noi biserici. Convins de necesitatea si oportunitatea acestei initiative, am început sa promovez cu pasiune ideea plantarii unei noi biserici. Lucrul acesta mi-a starnit deopotriva entuziasme si animozitati. Acum pot spune cu certitudine ca biserica “Vox Domini“ este un experiment reusit, atat prin harul lui Dumnezeu cat si prin viziunea liderilor sai fondatori si actuali.

Romica Stefanut