Marturisirea de Credinta

Noi credem ca Biblia, atat Vechiul cat si Noul Testament, este inspirata de Dumnezeu, ineranta in original, fiind autoritatea finala in materie de credinta si morala.

Noi credem intr-un singur Dumnezeu, Spirit infinit, perfect si vesnic, Creator al universului. Noi credem ca Dumnezeu exista din vesnicie in trei persoane: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

Noi credem ca omul a fost creat de Dumnezeu dupa chipul Sau; ca a pacatuit si ca urmare a suferit nu numai moarte fizica, ci si moarte spirituala, adica despartire de Dumnezeu; ca toate fiintele umane se nasc cu o natura pacatoasa, iar in momentul in care ating varsta responsabilitatii morale, devin pacatosi in gandire, vorbire si fapta.

Noi credem ca Isus Christos a fost conceput de Duhul Sfant si nascut din fecioara Maria, fiind in acelasi timp Dumnezeu adevarat si om adevarat.

Noi credem ca Domnul Isus Christos a murit pentru pacatele noastre, conform Scripturilor, ca o jertfa reprezentativa si substitutionara si ca toti cei care cred si se incred in El sunt justificati pe baza sangelui Sau varsat.

Noi credem in invierea trupeasca din morti a Domnului nostru cel rastignit si in inaltarea Lui la cer, unde in prezent mijloceste pentru noi ca Avocat si Mare Preot.

Noi credem ca toti cei care Il primesc pe Isus Christos prin credinta ca Domn si Mantuitor sunt nascuti din nou prin Duhul Sfant si ca urmare devin copii ai lui Dumnezeu.

Noi credem in acea „fericita nadejde“: intoarcerea iminenta a Domnului si Mantuitorului nostru Isus Christos si rapirea Bisericii.

Noi credem in invierea trupeasca a celor drepti si nedrepti, pentru fericirea vesnica a celor mantuiti si pentru pedeapsa vesnica a celor pierduti.